Echenique - Diari Català
Pablo Echenique, nou secretari d'organització de Podemos | Foto: Arxiu

Enviaran el seu document amb set propostes als partits polítics, entre les quals està no bombardejar la població civil

El secretari general de Podem Aragó, Pablo Echenique, ha rebutjat aquest dilluns el Pacte Antijihadista i ha defensat “una altra manera d’acabar amb el terrorisme“.

A la roda de premsa, Pablo Echenique ha manifestat el seu acord amb els signants del pacte pel que fa a l’objectiu d’acabar amb el terrorisme jihadista, però “discrepem en els mètodes”, ja que “la via militar no ha demostrat, els últims anys, solucionar els problemes“.

Ha argumentat que “l’Exèrcit Islàmic va néixer de bombardejos” i “és difícil imaginar que puguem acabar de la mateixa manera” amb el jihadisme, insistint que el seu partit no comparteix aquesta forma d’acabar amb el terrorisme jihadista.

L’equip de política internacional de Podem ha elaborat set mesures “que van a l’arrel del problema”. Entre aquestes ha destacat tallar els subministraments de finançament i armes a les organitzacions terroristes o a “els Estats que els donin empara”, així com enfortir la societat civil on aquestes bandes tenen les seves bases, ha dit Echenique.

DOCUMENT

Podem ha anunciat que enviarà als partits polítics d’àmbit estatal un document que recull els set punts que desenvoluparien la feina del Consell de Pau que diumenge va proposar Pablo Iglesias, amb la finalitat de “reorientar l’estratègia de l’Estat davant del fenomen del jihadisme”.

Amb aquest document la formació vol fer una crida al Govern espanyol perquè convoqui tots els actors polítics i socials a aquest hipotètic Consell per “incrementar l’acció de l’Estat i reafirmar el compromís amb la democràcia i els drets humans, tant dins com fora de les nostres fronteres”.

TALLAR SUBMINISTRAMENTS A EI

Els set punts que comprèn el document serien tallar les vies de finançament i proveïment logístic de l’ISIS, que suposaria, entre d’altres coses, la implementació d’un embargament d’armes i la neutralització de les seves xarxes de captació i adoctrinament reforçant estratègies que afavoreixen la cohesió i la inclusió social.

També proposa donar suport a forces democràtiques al món àrab, ja que “Estat Islàmic no es pot combatre només a Europa“, i reforçar la societat civil a Síria i Iraq.

Un altre dels punts que planteja Podem és “acabar amb la guerra a Síria i Iraq“, amb la finalització dels bombardejos sobre la població civil i l’obertura de corredors humanitaris, a més de protegir els refugiats lluitant contra la xenofòbia, el racisme i la islamofòbia, i acabar amb les màfies que trafiquen amb persones, com la millor manera d’assegurar que no entren terroristes a Europa, articulant vies d’entrada segures i legals.