Podemos condiciona el pacte amb PSOE al dret a decidir

0
Pablo Iglesias 20D pactes
Pablo Iglesias, comentant els resultats del 20D | Foto: Europa Press

Pablo Iglesias ha anunciat que la seva intenció és negociar les cinc garanties constitucionals que portava Podemos al seu programa

 

El secretari general de Podem i candidat a la Moncloa, Pablo Iglesias, ha explicat aquest dilluns que la seva formació “no permetrà un Govern espanyol del PP ni per activa ni per passiva, ni amb vots a favor ni amb abstenció”, tot i que alhora ha assegurat que el PSOE no podrà tenir el seu suport “si no entén la plurinacionalitat” i no accepta el dret a decidir, un dels punts inclosos al “full de ruta” de Podem per a les negociacions.

“No entendre la plurinacionalitat és lliurar el govern a Mariano Rajoy. Que el PSOE no compti amb nosaltres per lliurar el govern al PP”, ha assegurat a la roda de premsa que ha ofert aquest dilluns per valorar els resultats de les eleccions generals i l’escenari que s’obre ara per formar un govern central, en què ha evitat parlar de “línies vermelles”, però sí que ha dit que les seves cinc garanties constitucionals són “imprescindibles” per afrontar la “nova transició” que s’obre a Espanya.

D’aquesta manera, Iglesias no ha volgut aclarir si estaria disposat a deixar governar el PP en el cas de no donar suport finalment a la investidura del líder socialista, Pedro Sánchez, i ha deixat caure tota la responsabilitat de “quatre anys més de Rajoy” sobre el PSOE. “Els qui manen al PSOE estan dient que cal lliurar el Govern d’Espanya al PP”, ha assegurat, en relació amb les declaracions d’alguns barons socialistes.