Podemos consultarà a les bases qualsevol acord amb el PSOE

0
Pablo Iglesias de podem
EP: Pablo Iglesias

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha afirmat que consultaran a l’Assemblea Ciutadana qualsevol possible pacte amb el PSOE

En una entrevista a Cadena Ser aquest dilluns, el Secretari General de Podemos ha analitzat la situació en què es troben les posibles negociacions per a una investidura de Pedro Sánchez. Pablo Iglesias ha afirmat que la cúpula del seu partit no prendrà cap decisió sobre els pactes sense consultar abans les seves bases.

En els estatuts de la formació, s’estableix que la direcció haurà de convocar referéndums interns per “fixar línies estratègiques, composar listes electorals, elaborar programes, escollir o revocar als membres dels òrgans, aprovar o refusar qualsevol tipus de pacte pre o post electoral i modificar els estatuts”.

“En el moment que hi hagi acord de Govern”, ha remarcat Iglesias, “se sotmetrà a consulta amb els inscrits de Podemos”. El mateix divendres que es va anunciar la proposta, el Secretari d’Organització del partit, Sergio Pascual, ja va avisar via Twitter que “si el PSOE està a l’altura, només quedarà el referéndum dels inscrits per tenir Govern de canvi”.

En aquesta entrevista, el Secretari General de la formació ha recordat que no accediran a investir Pedro Sánchez com a president del Govern si no entren a l’Executiu i no se li ofereixen, tant a ells com a Izquierda Unida-Unidad Popular, almenys la meitat dels ministeris.

“Hem tingut 5 milions de vots”, ha recordat Iglesias per justificar aquesta proposta. “Per a què un Govern sigui diferent, és necessari que hi hagi gent diferent governant”, a la qual cosa ha afegit que “no es pot apostar per immobilisme, es necesita un Govern que apliqui reformes necessàries en aquest país”