Carolina Bescansa, un dels pesos forts a la direcció nacional, admet diferències entre el líder i el número dos

 

Pablo Iglesias i Íñigo Errejón, números u i dos de Podemos respectivament, tenen “discrepàncies tècniques” a l’hora de dissenyar l’estratègia del partit. Així ho ha reconegut Carolina Bescansa, cofundadora del partit en unes declaracions televisives en resposta a la decisió de Pablo Iglesias de cessar el fins ara Secretari d’Organització de Podemos –i número tres al Congrés-, Sergio Pascual, després d’acusar-lo de fer una “gestió deficient” de la crisi del partit a Madrid, on deu membres de la cúpula regional van dimitir.

Aquests membres eren més propers a Íñigo Errejón, el que va destapar una crisi interna entre els dos líders del partit. Malgrat ambdós van desmentir aquestes desavinences tirant d’ironia a les xarxes socials, el cessament fulminant de Pascual i les declaracions posteriors de Bescansa han deixat en evidència les “discrepàncies tàctiques” que existeixen.

També ha parlat, des del Congrés dels Diputats, una altra membre de la directiva de Podemos, Irene Montero, que ha senyalat que “no podem convertir els òrgans de direcció en un camp de batalla”. “El projecte esta per sobre de tot”, ha expressat la també diputada, que s’ha mostrat més moderada que Bescansa, que ha parlat fins i tot de “problemes d’organització interna”. Bescansa considera, però, que Pascual hauria d’haver evitat la dimissió en bloc dels nou dirigents de Podemos Madrid.

Encara, però, són poques les veus al partit que s’atreveixen a posar el dit sobre les diferencies entre els dos principals pesos pesats del partit, malgrat Podemos pateix crisis regionals a diferents comunitats, entre elles Catalunya, on des de la dimissió de Gemma Ubassart després del 27S encara no hi ha un secretari general escollit.

 

Compartir
Article anteriorRetrospectiva de Godard a la Filmoteca
Article següent“No em veig fora del Barça”
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]