Podemos espera el fracàs de Rajoy per “seure” amb el PSOE

0
Pablo Echenique
El secretari d'organització de Podemos, Pablo Echenique | Foto: Europa Press

Els de Pablo Iglesias insitèixen en la possibilitat de formar un “govern de progrés” si el PSOE no s’absté i deixa fracassar la investidura de Rajoy

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, ha assegurat aquest dimecres que espera que Mariano Rajoy “fracassi” en la investidura per seure a parlar amb el PSOE i formar un “govern de progrés”. En aquest sentit, assegura que perquè donessin els números n’hi hauria prou que s’abstinguessin els nacionalistes després d’una negociació a canvi de “certes coses”.

En declaracions a Telecinco, recollides per Europa Press, el dirigent de Podem ha recordat que el PSOE s’està mostrant “ferm” al “no” a facilitar un Govern del PP. “Entenc que quan fracassi la investidura de Rajoy seiem a parlar amb el PSOE perquè no hi ha una altra alternativa: o govern del PP, de progrés o terceres eleccions”, ha recalcat Echenique. El secretari d’Organització de Podem ha insistit que els tres “nos” de Pedro Sánchez no es poden complir i assegura que si Mariano Rajoy queda descartat, quedarien dues opcions i la seva és “govern de progrés”.

En aquest sentit i després de ser preguntat d’on obtindrien la resta de suports necessaris perquè es donés aquesta opció que proposa Echenique, aquest ha dit que es podria aconseguir amb l’abstenció dels partits nacionalistes a canvi de “certes coses”. Echenique també ha explicat que “no fa falta que els nacionalistes donin suport explícitament perquè donin els números” i ha recordat que els partits nacionalistes “tenen llarga història de facilitar el govern a canvi de certs elements de negociació”. “Si a algú li sorprèn que a canvi de certes coses els partits nacionalistes puguin facilitar la formació de govern és que no ha llegit res de la història d’Espanya”, ha postil·lat per a tot seguit recordar que això ha ocorregut amb Zapatero i amb Aznar i, ha recalcat, “en cap cas ha resultat ser una tragèdia de cap tipus”.