Podemos facilitarà el grup propi de CDC

0
Íñigo Errejón
El 'número dos' de Podemos, Íñigo Errejón, atenent als mitjans al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

Íñigo Errejón anuncia que, amb independència que les confluències de Podemos ho aconsegueixin i “per coherència”, donaran suport al grup propi de Convergència

El secretari Polític de Podem i portaveu parlamentari, Íñigo Errejón, ha reafirmat aquest dimecres que són favorables que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) tingui grup propi al Congrés i per això tenen previst donar suport a la seva petició a la Mesa de la cambra baixa, independentment que les seves confluències aconsegueixin també aquest objectiu, que segons la seva opinió també “ho mereixen” i que per tant ho tornaran a reclamar.

D’aquesta manera, Errejón ha confirmat en declaracions als mitjans al Congrés que la seva formació no vincula donar suport al grup propi per a CDC que ho concedeixin també als seus socis a Catalunya (En Comú Podem), Galícia (En Marea) i Comunitat Valenciana (Compromís-Podem-EUPV: A la Valenciana), ja que defensar un Parlament “més plural” és un dels seus principis.

“El nostre partit és coherent. En Comú Podem és la primera força a Catalunya i mereix grup propi, però amb independència si ho aconsegueixen o no, ens comprometem d’acord als nostres principis, no mercadejant-hi”, ha explicat. “Ens hem acostumat a fer el mateix que prediquem”, ha emfatitzat.

Per aquesta raó, quan Convergència presenti sol·licituds per tenir grup propi, Podem hi donarà suport. Pel que fa a la decisió d’En Comú Podem, Errejón ha assegurat que tot i que són ells els que han de confirmar la seva posició, el portaveu d’aquesta confluència, Xavier Domènech, li va traslladar aquest dimarts que estan d’acord que és el seu deure “facilitar que pugui haver-hi grups que articulin com més pluralitat possible” a la cambra baixa.

“Per tant, nosaltres no posarem el més petit impediment sobre aquesta qüestió, això sí, al mateix temps reconeixent que En Comú Podem, com a primera força a Catalunya, hauria també de tenir grup. Actuarem abans moguts pels principis que per l’intercanvi de favors”, ha insistit.

 

Compartir
Article anteriorVíctor Álvarez s’afegeix a l’infermeria de l’Espanyol
Article següentJulen Lopetegui, nomenat nou seleccionador nacional d’Espanya
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]