Podemos i PSOE es van reunir en secret per intentar pactar

0
Pedro Sanchez Pablo Iglesias PSOE Podemos
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias | Foto: Europa Press

Podemos i PSOE van obrir una via paral·lela de negociació a l’oficial per intentar portar endavant un pacte entre les dues formacions

El PSOE i Podemos s’haurien reunit fins a tres vegades i de manera paral·lela a les reunions oficials per intentar assegurar un pacte de govern, segons publica el diari El País. Aquestes reunions es van celebrar entre el 21 i el 30 de març, tot i que els intents van durar fins el dia 6 d’abril.

Tal i com explica el diari, es va buscar un “camí paral·lel” de negociació, que no fos totalment alternatiu a la via oficial, ja que allà era on el Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez, comptava amb gran part de les seves persones de confiança. Juntament amb el líder de Podemos, Pablo Iglesias, Sánchez va començar una ronda de contactes amb altres persones properes.

El que volia el PSOE era comprovar si la formació morada tenia una actitud més oberta en privat que la que mostraren en les negociacions oficials. Segons El País, intentaren apartar-los de la “pressió mediàtica” i entaular punts en comú sobretot amb el número 3 Íñigo Errejón, que per als socialistes es mostrava més “procliu” a un pacte.

No va ser així, ja que les diferències entre Errejón i Iglesias “en qüestions de fons” no existien. Per tant, el PSOE va decidir no seguir amb les negociacions ja que, a banda de no trobar escletxes entre la cúpula de Podemos, van veure que el tema en què xocaven no era només el referèndum de Catalunya, sinó en les propostes econòmiques i en com havien de participar els d’Iglesias al Govern.

Segons expliquen les fonts consultades per El País, les negociacions paral·leles les va trencar Podemos entre el 6 i el 8 d’abril a causa de les compareixences públiques de Pablo Iglesias en què deia que el PSOE “estava segrestat per Ciutadans” i després de canviar la roda de premsa posterior a la reunió oficial a tres.