Podemos rebutja l’oferta de Pedro Sánchez

0
Pablo Iglesias de Podem - Diari Català
Pablo Iglesias líder de Podem

El Secretari General de Podemos, Pablo Iglesias, rebutja l’última oferta de Pedro Sánchez per a què se sumin al debat d’investidura

Aquest matí, el Secretari General del PSOE anunciava que oferiria per separat a “les forces del canvi” nous programes amb una ampliació dels punts signats amb Ciutadans per aconseguir el seu suport al debat d’investidura. El líder de Podemos, Pablo Iglesias, no ha tardat en anunciar el rebuig d’aquest pacte per part de la seva formació.

A través de Twitter, Iglesias ha afirmat que el document que han rebut era un “retalla i enganxa” del programa de Ciutadans. A la seva negativa s’hi ha sumat la del secretari d’Economia de Podemos, Nacho Álvarez, que ha afirmat que les possibilitats d’acord són “pràcticament nul·les”, tot i que també ha dit que s’esperarien a donar una resposta definitiva després d’analitzar detingudament els documents enviats a En Comú Podem i a En Marea.

“Difícilment serà possible que per molta proposta que es faci, quadri amb el document firmat amb Ciutadans”, ha afegit Álvarez. “És un document amb el qual, com és ben sabut, tenim un profund desacord. Difícilment és possible plantejar una política social avançada, que recuperi els drets que s’han perdut, sobre la base de l’acord amb Ciutadans que consolida una espècie d’austeritat light“.

El document que ha presentat Pedro Sánchez i el seu equip aquest matí, consistia en l’ampliació de mesures en certs àmbits, que segons el Secretari General del PSOE, “reforçarà el pla d’emergència social, el mercat laboral, impulsarà la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic”, segons el líder socialista. Aquestes mesures són realment les que amplien els punts de l’acord amb Ciutadans, a les quals s’hi afegeixen les promeses de “reforçament de la igualtat d’oportunitats i la lluita contra la corrupció i que reconeixerà la nova política d’asil”.