Podemos trasllada al PSOE la pressió sobre el futur govern espanyol

0
Irene Montero Podemos
La diputada d'Unidos Podemos, Irene Montero, al Congrés | Foto: Europa Press

Irene Montero insistèix que “els numeros donen” per negociar un govern alternatiu i remarca que són els socialistes els qui tenen “la clau”

La portaveu adjunta d’Units Podem-En Comú-En Marea i cap de gabinet de Pablo Iglesias, Irene Montero, ha afirmat aquest dimecres que el PSOE segueix tenint “la clau” per decidir si a Espanya segueix governant Mariano Rajoy, o es forma un executiu progressista, per a la qual cosa creu que “els números donen”, o bé es repeteixen una altra vegada les eleccions. “Segueix passant el mateix que abans de la reunió. El PSOE té la clau per decidir si en aquest país hi ha un Govern de Mariano Rajoy, si s’intenta la via d’un Govern espanyol de progrés, que és el que nosaltres defensem perquè creiem que seria desastrós un Govern de Mariano Rajoy, o si hi ha unes terceres eleccions”, ha dit Montero en unes declaracions als mitjans al Congrés dels Diputats.

Ha afirmat que, segons la seva opinió, el PSOE es troba en una “conjuntura històrica”, en què ha d’elegir quin partit es configurarà per al futur “si el PSOE de la vella guàrdia” que facilitarà un Govern del PP, o un PSOE que planteja que “guanyi el progrés i el procés polític de canvi”.

Alhora, Irene Montero ha assegurat que Rajoy no els ha trucat per seure a negociar, però ha afegit que entén que no ho faci, perquè Podem mai donaria suport a un Govern central del PP “ni per activa ni per passiva”. Tot i això, sí que ha manifestat la disponibilitat del seu grup parlamentari per “parlar”, però “no per formar govern”, ha insistit.

Preguntada per la decisió de la Mesa de la cambra baixa de no permetre que CDC tingui grup parlamentari propi en aquesta legislatura, Montero ha afirmat que “sembla que Convergència tenia un pacte amb el PP per tenir grup”. “Crec que és una cosa que s’han compost entre ells. És veritat que és una qüestió històrica i nosaltres aquí saben que hem fet cas a la decisió dels nostres socis catalans d’En Comú Podem”, ha postil·lat.