Polaris, el software que carrega un 34% més ràpid qualsevol web

Fer que les pàgines webs carreguin més de pressa és un fet, però aquestes cada vegada tenen més contingut el que comporta al fet que pesin més, gràcies a MIT, ara podrem carregar qualsevol web des de qualsevol navegador un 34% més ràpid.

Polaris, és el nom que ha rebut el software creat per l’Institut Tecnològic de Massachusetts, la seva utilitat es basa a simplificar la recopilació d’objectes necessaris per carregar qualsevol pàgina web.

Quan entrem en una adreça URL, els navegadors (Mozilla, Chrome, Internet explorer …) van recollint i carregant els diferents objectes que conformen la pàgina (imatges, fitxers HTML, etc.), el problema ve quan un d’aquests objectes està unit a un altre en una mena de cadena, obligant al navegador a tornar enrere a recollir els elements sol·licitats perquè carregui correctament.

Polaris

I és aquí on Polaris entra en acció, el que fa és crear un mapa amb totes les dependències i independències d’una pàgina web, d’aquesta manera, el navegador sabrà per endavant que elements necessitarà per carregar correctament.

Un dels avantatges de Polaris és que el seu codi està escrit en Javascript, per tant, integrar-lo en qualsevol navegador és una tasca senzilla.

Polaris

Els investigadors del Laboratori de ciències de la computació i Intel·ligència Artificial (CSAIL) del MIT han provat Polaris en 200 pàgines web, traient una mitjana de càrrega més ràpida del 34%. Polaris serà presentat oficialment a la propera convenció de disseny i implementació de sistemes en xarxa USENIX, que tindrà lloc aquest dimecres 16 de març a Santa Clara, Califòrnia.