Marc Márquez aconsegueix la pole position en una jornada marcada per les caigudes en el primer revolt del traçat de Termas de Rio Hondo

Marc Márquez, Valentino Rossi i Jorge Lorenzo formen la primera línea de la graella de sortida després dels entrenaments oficials del Gran Premi d’Argentina. I això que el de Cervera ha caigut  a manca de 50 segons pel final de la Q2 i s’ha quedat sense l’últim intent per millorar el seu registre. No ha pogut ser, però des de la barrera ha vist com ni ‘Il Dottore’ ni l’actual campió del món eren capaços de millorar el seu temps (1:39.411).

La caiguda, a més, ha estat lletja. La direcció de l’Honda s’ha tancat en el primer revolt i Márquez ha rodat pel terra mentre el seu cap colpejava fins a dos cops amb la graveta. Afortunadament tot ha quedat en un ensurt.

Al mateix revolt havia caigut Jorge Lorenzo a la sessió d’entrenaments anterior. Lorenzo i una infinita llista de pilots. La pista està bruta, i la manca de grip ha tombat tots els pilots que han intentat forçar més del compte en aquest punt del traçat. Malgrat la caiguda, el mallorquí ha obtingut la tercera posició per darrere d’un Rossi que ha anat de menys a més i que, un cop més, demostra que aquest circuit no se’l hi dóna gens malament.

Discreta actuació dels pilots catalans

Pedrosa, quart, sortirà des de la segona línea de la graella. Maverick Viñales ha estat setè, mentre que Pol Espargaró ha esta desè. Aleix, el seu germà, onzè, mentre que Tito Rabat sortirà des de la dinovena posició, a gairebé dos segons del registre del ‘poleman’ Márquez.