El serial de derbis del passat mes de gener van deixar algunes polèmiques entre el FC Barcelona i el RCD Espanyol

 

Crits racistes contra Neymar

Toni Freixa va ser el primer a denunciar-ho. L’excandidat a la presidència del FC Barcelona va emetre un tuit durant el partit de lliga entre el RCD Espanyol i el FC Barcelona en el qual denunciava crits racistes contra Neymar des de les graderies del RCD Stadium.

 

Dos partits de sanció per a Luis Suárez

El davanter uruguaià va rebre una sanció de dos partits després dels incidents camí cap a vestidors en l’anada de la Copa del Rey. Martínez Munuera, àrbitre del duel, va recollir a l’acta que “mentre tots els jugadors del RCD Espanyol pujaven les escales del túnel de vestidors, els va esperar i es va dirigir a ells repetint en diverses ocasions el següent: ‘Aquí us estic esperant, veniu aquí; sou una deixalla’“.

 

La trepitjada de Pau a Leo Messi

Una jugada de la qual el porter blanc-i-blau n’està penedit. Pau López va equivocar-se i va trepitjar el davanter blaugrana. El porter va comparèixer en roda de premsa per explicar que mai ha fet mal a un company de professió, i una figura com Tommy N’Kono reconeixia l’error de Pau: “La gent ha d’entendre que Pau és jove i encara es troba immers en un procés d’aprenentatge. No se’l pot menysprear per la seva edat; som professionals i mereix el mateix tracte per tothom”.

 

Alves i els mitjans de comunicació

Una publicació a Instagram va avivar el foc entre el FC Barcelona i el defensa brasiler. Alves criticava durament els mitjans de comunicació, i fins i tot el mateix club emetia un comunicat per desmarcar-se de les seves declaracions: “El jugador del primer equip del FC Barcelona Dani Alves ha publicat avui a Instagram un text molt crític amb els mitjans de comunicació, fins al punt de fer servir expressions ofensives. Més enllà de la seva opinió, que el jugador pot expressar amb total llibertat, el FC Barcelona es veu en la necessitat d’aclarir que no admet ni comparteix les expressions ofensives que ha publicat“.

 

Declaracions de Diop

El migcampista del RCD Espanyol va aclarir l’enrenou desplegat a les xarxes socials després d’unes polèmiques declaracios. Diop, però, no va acceptar la literalitat de les seves declaracions; i és que, alguns mitjans, van publicar que el migcampista va dir que “si haguéssim volgut, els jugadors del FC Barcelona haurien sortit en llitera”.

Diop assegurava que en cap moment va reproduir aquestes paraules, afirmant que “m’agradaria que si es posen frases entre cometes, que siguin el que he dit. Només canviant unes lletres es canvia el sentit de la frase. És possible que no m’entengués per una qüestió d’idioma, però mai, en cap moment, he volgut cridar a la violència o amenaçar ningú”.

 

Burgui carrega contra Piqué

Sense pèls a la llengua i, probablement, sense pensar en les repercussions de les seves paraules. Burgui, futbolista cedit al club blanc-i-blau pel Real Madrid, no es mossegava la llengua a l’hora d’opinar sobre diferents futbolistes del FC Barcelona en una entrevista televisiva. Així, a més de reconèixer que Gerard Piqué “és un bon futbolista”, assenyalava que “com a persona deixa molt a desitjar”.

 

Piqué, les pancartes i la ‘Meravellosa Minoria’

Després de criticar l’agressivitat mostrada pels jugadors de l’RCD Espanyol, el defensa desafiava a l’afició ‘perica’, amb l’ambient que els esperaria al coliseu blanc-i-blau: “És denominen com una ‘Meravellosa Minoria’, doncs espero que com a mínim omplin el camp i no siguin tanta minoria com l’altre dia, que no estava ni ple”.

La resposta de l’afició no va fer-se esperar, i en el duel de tornada de la Copa del Rey un sector de la graderia va mostrar pancartes ofensives contra el defensa.