La Policia anuncia un nou detingut per la seva presumpta implicació en l’atemptat del Manchester Arena

0
atemptat Manchester Líbia
La policia detè un altre presumete implicat causant de la mort de 22 persones a Manchester | Diari Català (foto: EP)

La Policia de Manchester ha anunciat que ha detingut un home per la seva presumpta implicació en l’atemptat al pavelló Manchester Arena, en el qual van morir 22 persones i 116 van quedar ferides.

En un comunicat, les autoritats han indicat que l’arrest ha tingut lloc aquest divendres al matí a la zona de Moss Side, al sud del comtat de Gran Manchester.

En total, deu persones han estat detingudes en connexió amb la investigació, si bé dues -un home i l’única dona arrestada- han estat alliberades sense càrrecs. Els altres vuit segueixen sota custòdia policial per ser interrogats.

La Policia no ha aclarit la possible relació dels detinguts amb el terrorista suïcida, identificat com Salman Abedi, encara que sí que ha donat per confirmat que formava part d’una “xarxa” i no va actuar sol. L’organització terrorista Estat Islàmic va assumir aquest dimarts l’autoria dels fets.

D’altra banda, el germà petit del suposat terrorista, Hashem Abedi, i el pare, Ramadan Abedi, han estat detinguts a la capital líbia, Trípoli, pels seus suposats vincles amb Estat Islàmic, segons el portaveu d’una força antiterrorista local consultat per l’agència de notícies Reuters.

La família Abedi és d’origen libi, perquè els pares de Salman i Hashem van emigrar al Regne Unit fugint del règim de Moammar al-Gaddafi. El terrorista de Manchester havia nascut al Regne Unit, sense que de moment estiguin clars els detalls de la seva possible radicalització.