La policia desallotja el camp de refugiats d’Eko

0
Refugiats Idomeni
Refugiats al campament d'Idomeni, a Grècia | Foto: Marko Djurica (Reuters)

A partir de les 12 del migdia, la policia grega començarà a desallotjar el camp de refugiats d’Eko, que es troba a Grècia i molt a prop d’Idomeni

La policia grega desallotja avui el camp de refugiats d’Eko, a Grècia. S’ha organitzat sense previ avís i a partir de les 12 del migdia de dilluns comencen a desallotjar a les persones refugiades. Sobre la decisió dels cossos policials han anat informant des de primera hora periodistes i voluntariat que està al camp.

El campament d’Eko és un dels camps de refugiats que es va improvisar després del desallotjament d’Idomeni. Ara també serà desmuntat per policies acompanyats de militars i que, segons informen les persones que són allà, no saben on enviaran als refugiats després de desallotjar-los.

Periodistes i personal voluntari han estat obligats a deixar el campament abans, tal i com es va fer a Idomeni per a què no poguessin cobrir el desallotjament. De moment, alguns han fet resistència pacífica i segueixen al camp, mentre que d’altres han estat expulsats i fins i tot portats a les dependències policials.

Tots els camps improvisats es desallotjaran. La policia grega té pensat seguir amb les operacions policials el proper dimarts a la localitat d’Evzoni, on hi ha un Hotel en què s’hi troben 827 persones refugiades i una benzinera en la qual s’hi troben 1.109 més. També volen acabar amb el desallotjament del port del Pireu, on encara hi ha 1.300 persones.

Tant periodistes com associacions que estan allà expliquen com està sent el desallotjament a través dels hashtags #EkoEviction i #EkoStation. De moment, s’espera saber on portaran a totes les persones que han pujat a autobusos policials.