Pols sahariana a l’atmosfera de l’àrea metropolitana de Barcelona

0
pols sahariana
Foto: Europa Press

Els nivells de partícules per presència de pols sahariana són elevats a tot Catalunya i es recomana moderar l’activitat física a l’aire lliure 

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat aquest dimarts el protocol per contaminació atmosfèrica a 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona (entre ells Rubí, Terrassa, Sabadell i Badalona) que constitueixen l’àmbit d’aplicació del Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire, horitzó 2020.

La mesura s’ha pres a causa de la presència de pols africana i es mantindrà activada fins que disminueixi la concentració de partícules a l’atmosfera, segons ha indicat el Departament. Els nivells de partícules són elevats a tot Catalunya i es recomana moderar l’activitat física a l’aire lliure, sobretot a persones amb malalties respiratòries i cardiovasculars.

.L’Ajuntament de Barcelona ha près un sèrie de mesures davant l’activació d’aquest protocol per contaminació, complementàries a les previstes per la Generalitat, com són el rec amb aigua freàtica a les principals vies de la ciutat com la Gran Via o el carrer Aragó.