Els Boxster i Cayman s’ajuntaran per crear el Porsche 718

Realment és un moment històric per Porsche ja que, a partir d’aquí poc, concretament durant el proper any 2016, els Boxster i Cayman abandonen el motor de sis cilindres per passar-se al de quatre cilindres en posició horitzontal, formant un conjunt bòxer. Aquesta gran novetat també comporta una altra, i és que aquests dos models canvien la seva nomenclatura passant-se a dir Porsche 718 Boxster i Porsche 718 Cayman.

I us preguntareu, perquè aquest número? Doncs té una explicació històrica. El Porsche 718 va néixer durant els anys cinquanta com una evolució del 550 i, el que és més important, amb un motor central bòxer atmosfèric de quatre cilindres. Per això aquesta denominació de 718 al Boxster i Cayman per tal de commemorar l’origen d’aquesta mecànica, això sí, ara arribarà en forma de turbo per tal d’adaptar-se a les exigències de potència immediata del mercat i oferir uns consums més continguts, a semblança del que s’ha fet amb la nova generació del 911 Carrera.

Porsche 718 Boxster i Cayman | Diari Català

Però les novetats no acaben aquí ja que el Porsche Boxster i Cayman quedaran agrupats en un, és a dir, el seu nom oficial serà Porsche 718, però la versió descapotable serà el Boxster, i la versió coupé el Cayman. D’aquesta forma la marca “s’estalvia” un model ja que tots dos compartiran els elements tècnics i mecànics. Així doncs, serà com veure un Porsche 911 coupé i un 911 descapotable però en versió una mica més reduïda.

Aquesta nova estratègia també comportarà un canvi en la política de preus. Fins ara el Boxster era més econòmic que el Cayman, però, amb la nou nom de Porsche 718, la versió coupé Cayman serà la que obri les portes d’accés a la gamma per tal que la versió descapotable Boxster sigui una mica més cara, a semblança, un cop més, del Porsche 911 i 911 descapotable.

Suposem que és difícil d’assimilar la unió de dos models que fins ara caminaven separats, però el cert és que és una bona manera per reduir costos i facilitar les coses al comprador per tal que no hagi d’escollir entre tants models.