L’estat previ a la restauració d’aquest Porsche 911 2.5 S/T era lamentable

Igual que Jaguar o Land Rover, Porsche tampoc vol deixar morir a les seves joies i, tot i que es trobin a la vora de l’abisme, mereixen una segona oportunitat. Això és el que va pensar la marca alemanya per decidir restaurar el Porsche 911 2.5 S/T guanyador de Le Mans l’any 1972. El seu estat era deplorable però Porsche Classic va aconseguir el que mai haguéssim imaginat, retornar-li la vida tal com era abans.

Un Porsche 911 2.5 S/T totalment restaurat | Diari Català
Estat anterior a la restauració

Per a això, la marca ha invertit més de dos anys i, després d’un dur treball, aquest Porsche 911 2.5 S/T ha vist la llum durant el Techno Classica, un dels salons de vehicles clàssics més importants d’Europa que se celebra a la ciutat alemanya d’Essen.

La seva història és la d’un autèntic guanyador nat ja que al 1972 va ser campió de les 24 Hores de Le Mans a la seva categoria, a més d’altres victòries en altres competicions. La seva trajectòria va començar al novembre de 1971, data en la qual va ser encarregat. Originalment no era més que un Posrche 911 2.5S però amb la mà de la divisió esportiva de la marca, es va transformar en un vehicle de competició preparat per assaltar el Grup 3.

Un Porsche 911 2.5 S/T totalment restaurat | Diari Català
Després de la restauració

Després de la seva glòria va arribar la desaparició. Aquest Porsche 911 2.5 S/T va caure en l’oblit i el seu estat previ a la restauració era lamentable. El va trobar un col·leccionista en algun lloc d’Estats Units i la seva carrosseria tenia signes d’haver-se transformat i d’haver sofert algun accident ja que el xassís mostrava clars signes d’això. Tot i així, la marca alemanya va acceptar el difícil repte i el resultat és immillorable. Els mecànics que han treballat en ell poden estar tremendament orgullósos del seu treball. Així dóna gust parlar de cotxes.