L’especulació s’apodera del Porsche 911 R

Ahir us explicàvem que Ford havia obert el procés de sol·licitud del seu superesportiu, el GT, en el qual la marca demanava certs requisits a través d’un formulari per assegurar-se que el seu model no caigui en males mans o al mercat de l’especulació. Doncs bé, avui us portem un exemple de tot el contrari a Ford. Durant el Saló de Ginebra d’aquest any Porsche va presentar el 911 R, el model atmosfèric de només 991 unitats que van ser venudes en només 12 minuts sense cap restricció, només el seu preu.

Doncs bé, com la marca alemanya no va posar cap condició i la venda del model va ser fulminant, ara ens arriba la notícia que una unitat (la primera, segons l’anunci) està a la venda a Ebay per un preu proper al milió d’euros, concretament de 950.000 euros. Tenint present que el cost com a vehicle de concessionari és d’uns 220.000 euros, estem parlant que al mercat de segona mà l’ofereixen per quatre vegades el seu preu original, una autèntica bogeria.

Porsche 911 R, el retorn a la tradició | Diari Català
Un motor com els d’abans

Com el propietari que el ven encara no disposa físicament del model (li arribarà al juliol) i no disposa de fotos del seu cotxe, podria tractar-se d’una enganyifa, però la veritat és que la bombolla de les edicions especials i/o superesportius és imparable i, perfectament, aquest cas podria ser real.

Recordem que el Porsche 911 R és l’antídot a la “turbotizació” del 911. Compta amb un motor bòxer atmosfèric de 3.8 litres capaç de desenvolupar 500 CV de potència enviats directament a l’eix posterior, mateixa fórmula que utilitza el Porsche 911 GT3 RS. La diferència recau també en el canvi ja que el 911 R l’ofereix manual, com antigament. Sens dubte el model perfecte per a qualsevol purista de la marca que no vulgui entrar encara en el món del turbo.