Després d’anys de litigis, un jutge de Los Ángeles va dictaminar que Porsche no va tenir la culpa de l’accident que va acabar amb la vida de Paul Walker

Fa tres any se’ns encongia el cor en veure les imatges d’un cotxe incendiat a Los Ángeles (Califòrnia). Dins d’aquest vehicle calcinant-se estava el cadàver d’un actor que havia aconseguit l’afecte de tots els amants del motor: Paul Walker. El protagonista de la saga ‘Fast and Furious’ viatjava amb el seu amic Roger Rodas en un Porsche Carrera GT quan, encara no se saben els motius, es va desviar i va acabar incrustat contra un arbre.

Des de l’accident la família del company i de Walker han lluitat per demostrar la culpabilitat de la marca. La vídua de Rodas va denunciar defectes en el dipòsit de gasolina, en la capacitat de protecció del lateral de la carrosseria i en la suspensió del cotxe. Dos anys després de la demanda, un jutge de Los Ángeles ha determinat que no existeixen suficients proves per determinar la culpabilitat o responsabilitat del fabricant en l’accident. Tal com s’ha filtrat, el jutge va comentar: “La demandant no ha aportat cap evidència competent que la mort de Rodas es produís com a resultat de les acusacions per part de la demandada”.

L’escrit del que parla el jutge el va presentar la vídua de Roger Rodas i afirmava que el cotxe circulava a 88 quilòmetres per hora en el tram de l’accident. Després de la recerca de la policia es va determinar que el Porsche Carrera GT vermell va arribar als 128 km/h i probablement els va sobrepassar.

Encara no ha acabat

La denúncia de la vídua Kristine Rodas no és l’única a la qual s’enfronta Porsche. Un any més tard, al setembre de 2015, Meadow Walker, la filla de l’actor va presentar una demanda per homicidi contra el fabricant. Ara per ara, no s’ha resolt aquesta acusació però davant la demanda la marca va voler remarcar que “Paul Walker va ser el responsable de la seva pròpia mort… Ell va assumir el perill i els riscos que comportava conduir aquest vehicle”.

A més, la filla de Paul Walker, ha estat recompensada per la mort del seu pare amb més de deu milions de dòlars de l’herència de Roger Rodas. El seu amic conduïa i aquesta quantitat pagada “només cobreix una fracció del que el seu pare hagués guanyat com a estrella del cinema si la seva vida no hagués acabat tràgicament” va declarar l’advocat de la jove.