Portàtils Xiaomi amb linux?

  0
  Portàtils Xiaomi amb linux? | Diari Català

  Portàtils-Xiaomi-amb-linux-Diari-Català

  Rumors sobre el portàtil de Xiaomi: arribaràn amb Linux?

  Els últims rumors arriben des de la web tecnològica xinesa DigiTimes, que fa unes hores ha fet referència a les seves fonts dins de la cadena de proveïment del fabricant per assegurar que començarà amb la seva producció en massa dels portàtils Xiaomi durant el primer quart del pròxim 2016 .

  Des que a principis del mes de setembre alguns mitjans asseguressin que Xiaomi estava a punt d’assaltar el sector dels portàtils, tot han estat rumors al voltant del suposat primer ordinador del fabricant xinès, encara que per ara val la pena assenyalar que no hi ha res oficial.

  Dos models de 12,5 i 13,3 polzades

  El fabricant estaria preparant dos models de portàtils Xiaomi diferents. El primer d’ells tindria una pantalla de 12,5 polzades fabricat per Inventec, que també fa els portàtils d’Acer, Toshiba o HP, mentre que el segon tindria 13,3 polzades i aniria a càrrec de la mateixa Compal Electronics que s’ocupa de dispositius d’Apple i les consoles de Sony, Microsoft i Nintendo.

  Encara DigiTimes també dóna dades com que el menor dels portàtils començarà amb una tirada de 250.000 unitats, el més gran de 300.000 i que Xiaomi va a la caça i captura d’executius en Lenovo, ni els fabricants ni la mateixa empresa han fet cap tipus de declaració.

  També queda en l’aire una de les incògnites més destacades d’aquests portàtils. I és que en els primers rumors apareguts al setembre també es va parlar de la possibilitat que el fabricant apostés per una versió d’Ubuntu, en els seus portàtils Xiaomi, com a sistema operatiu, encara que també hi ha qui veu poc probable que això sigui veritat i veuen més lògic que apostessin per Android. Caldrà veure en què queda la cosa.

  Tot sembla indicar que haurem d’esperar a l’any que ve per veure si aquests rumors acaben fent-se realitat. Serà quan es presentin aquests hipotètics dispositius quan puguem valorar-los amb totes les dades sobre la taula, i quan finalment sapiguem si els portàtils Xiaomi compleix amb les expectatives de crear uns portàtils potents però econòmics com ja està fent en el sector dels smartphones.