El concepte bendgate, va prendre notorietat quan una sèrie de clients d’Apple van mostrar com els seus dispositius iPhone 6 Plus, es doblegaven per no tornar al seu estat original

Bendgate en processadors Intel Skylake | Diari CatalàPerò sembla que el ‘bendgate’ no és un problema únicament de mòbils. Segons un comunicat de PCGamesHardware.de, alguns ordinadors estan patint danys en els seus processadors Intel Skylate d’última generació Core i76700K o el Core i56600K,

Aquests podrien veure afectats per la pressió que alguns ventiladors d’aire exerceixen sobre ells, deformant-los. També comporta problemes en el sòcol, el que a vegades es traduiria en haver de desfer-nos de la placa base.

Els processadors Skylate d’Intel utilitzen un substrat bastant més prim que les anteriors generacions Broadwell i Haswell, el que podria ser l’origen del problema, tot i que la companyia assegura que els seus processadors estan certificats per suportar una càrrega màxima estàtica de 50 lliures (una mica més de 22 kg.).

Bendgate en processadors Intel Skylake | Diari CatalàDe moment Scythe és l’únic fabricant de refrigeradors afectat i alguns ordinadors estan patint danys en els seus processadors per la pressió exercida per certs models de coolers. Scythe ha comunicat que estar redissenyant el mecanisme de muntatge per CPU Skylake.

Els models de ventiladors que podrien estar afectats: Ninja4, Ashura, Mugen 4, Mugen 4 PCGHEdition, Fuma, Grand Kama Cross 4, Mugen Max i Kotetsu.

La solució que Scythe ha ofert per solucionar el possible bendgate dels processadors Intel Skylake, és l’enviament gratuït dels cargols actualitzada necessària per reduir la pressió en el muntatge i evitar aquesta deformitat.

Bendgate en processadors Intel Skylake | Diari CatalàComentaris d’alguns dels majors fabricants de ventiladors com Noctua, EK Water Blocks, Arctic o Thermaltake sostenen que aquestes deformacions provenen generalment del transport o en sotmetre la CPU a forts impactes.

Assegura’t bé si decideixes muntar un dels nous processadors d’Intel perquè aquest ‘Bendgate’ en Skylake pot provocar danys en el processador i / o en el sòcol. O sigui, haver de llençar la placa base a les escombraries. Pel que comenten els fabricants, si vas a transportar un equip amb aquests processadors, retira-ho del sòcol primer encara que hagis de tornar-lo a muntar.

El millor consell per prevenir qualsevol tipus de problema con aquest: es que en un processador que ens ha costat 400 euros no podem muntar un ventilador de 15 euros. I no només per aquest ‘Bendgate’. Una bona solució de refrigeració ens assegura l’estabilitat tèrmica del xip augmentant la seva vida útil, permetent a més un rendiment superior en poder treballar de forma estable a més freqüència.