Possible vaga entre els actors de doblatge de videojocs

  0

   Una aturada unànime dels actors de doblatge amenaçaria els llançaments futurs a mig plaç

  La SAG-AFTRA, principal unió d’actors de videojocs, és noticia. Arrel de la incapacitat entre aquest sindicat i les grans editores de videojocs d’arribar a un acord, és probable que un destacat nombre de les veus més representatives del sector es posicionin a favor d’una vaga. De materialitzar-se, suposaria un greu entrebanc per als nous llançaments de l’any vinent ja que durant la producció, la intervenció dels actors de doblatge és una de les darreres fases. 

   WilWheaton

  Les dues parts s’han reunit aquest any al febrer i al juny per renegociar l’acord vigent que data dels anys 90, un document obsolet atesos els “canvis radicals” que des d’aleshores han viscut els intèrprets. Vista la incapacitat d’arribar a un pacte, la SAG-AFTRA ha emès un comunicat a la seva pàgina oficial que no ha tardat en viralitzar-se amb el hashtag #PerformanceMatters; una declaració que insta als actors a considerar una vaga fruit de l’actual situació.  

   Si l’immobilisme es mantè al bàndol dels editors, el pròxim 5 d’octubre es realitzarà una votació que suposarà una vaga en cas d’arribar al 75% favorable a ella. Grans personalitats com Will Wheaton o David Hayter són manifestament partidaris del sí. Les principals demandes dels actors són més transparència en les condicions laborals i la compensació amb bonus salarials en funció del volum de vendes dels títols on apareixen.