Possibles fraus en les escoles concertades de Badalona

0
concertades
Protesta per l'escola pública a Badalona. Foto: Europa Press

La FaPaC ha demanat la dimissió de l’actual directora d’ESO i Batxillerat, Montserrat Llobet, per no haver actuat davant els casos d’irregularitats a Badalona

 

La Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC) ha demanat en un comunicat la destitució de l’actual directora general d’ESO, Montserrat Llobet, per unes presumptes irregularitats en escoles concertades de Badalona que haurien succeït durant el seu mandat als serveis territorials d’Ensenyament.
Les irregularitats les va destapar la mateixa Federació la setmana passada, i El Periódico se’n va fer ressò. En declaracions al mitjà esmentat, la direcció de Llobet ha recordat que totes les accions denunciades per la FaPaC a Badalona han estat expedientades i sancionades.
Entre els fraus detectats en escoles concertades de Badalona, hi ha un centre que va matricular un alumne de cinc anys a sisè de primària perquè no hi havia més places disponibles, quan li pertocava estar a una aula de P5. Un altra escola, amb dues línies concertades, va posar en marxa un tercer grup de primer d’ESO i així va tenir 21 alumnes fora de la matrícula ordinària.
Del que es queixa el president de la FaPaC, Àlex Castillo, és “que l’administració només actua de manera reactiva”, i, sobre el cas en qüestió, està convençut que la reacció d’Ensenyament a Badalona “va ser tan tímida que no va impedir que els centres implicats continuessin cometent irregularitats, malgrat estar expedientats”. Assegura també que els fraus en les matrícules de la concertada “són més freqüents del que sembla”.
A banda de la FaPaC, a les queixes per les irregularitats als centres concertats de Badalona s’hi ha sumat el Síndic de Greuges de Catalunya. En una circular als membres de la federació de Badalona, el Síndic reclama a Ensenyament major supervisió en el procés d’admissió d’alumnes per al curs 2016 – 2017 per evitar més fraus.