El Govern potenciarà el trànsit de creuers a Palamós i Roses

0

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat informa d’un nou acord institucional per promoure els ports de Palamós i Roses i augmentar-hi el trànsit de creuers

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha signat aquest dissabte un nou acord per promoure els creuers a Palamós i Roses durant quatre anys. L’objectiu principal és augmentar el nombre de companyies i escales així com consolidar les línies de creuers que ja visiten aquests ports.

Segons ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat en un comunicat, l’acord s’ha signat a Palamós conjuntament amb la vicepresidenta del patronat de Turisme de la Costa Brava Girona, Marta Felip; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; l’alcaldessa de Roses, Montserrat Mindan; el vicepresident de la Cambra de Comerç de Palamós, Albert Vancells, i el representant de la Cambra de Comerç de Girona, Narcís Coll.

Font ha destacat l’important retorn econòmic que tindran les accions promocionals que s’impulsaran: “Els 70.000 euros invertits en promoció generaran al territori un impacte econòmic de dos milions aquesta temporada”, ha assegurat. També ha assenyalat que aquest acord posa “en valor” els dos ports i les seves destinacions a tot el món, afirmant que es preveu que aquesta temporada arribi el passatger número 300.000 a les instal·lacions de Palamós.

L’edició d’aquest conveni va començar a Palamós l’any 2010 i Roses s’hi va incorporar el 2011. El 2012 es va crear la marca Costa Brava Cruise Ports per unificar la promoció conjunta dels dos ports i els seus destins turístics davant de la indústria internacional de creuers. El nou acord reforça la marca i la posiciona més al sector.