L’artista català és premiat en presència de Joan Manuel Serrat

“Que bonic que és Badalona, a l’hivern i a l’estiu. Que bonic és Badalona a l’ombra i al solar”. Amb aquest recital l’artista Miguel Poveda va agrair en directe el premi que Badalona li va concedir com a ‘Fill Predilecte’ de la ciutat aquesta setmana.

I és que el cantant està vivint un dels seus millors moments de la seva vida. Badalona, on va néixer, ja es rendeix als seus peus davant del seu art nomenant-li ‘Fill Predilecte’. “Sóc Fill Adoptiu de Sevilla, també de Castrill, un poble de Granada, la Medalla d’Andalusia i bé, ara, que en doni un títol la meva terra em fa molt feliç. Amb això em retorna a molts records de la meva infància”, confessava el cantautor a la gala.

Davant l’atenta mirada del cantautor Joan Manuel Serrat com a testimoni, Poveda recollia el títol amb orgull. El Badaloní guarda molts records del seu barri: “Des dels passejos camí a la platja, fins a tota la meva trajectòria per les penyes flamenques on vaig començar a desenvolupar el món del cant i per descomptat també recordo casa meva”.

La seva família recorda amb molt d’afecte aquesta etapa: “A casa meva es menjava molt. A l’hora de menjar era tot un show. Es menjava, es cantava, es reia, es feia compàs, i a més, sota taula, els peus ballaven”, relata la mare d’en Poveda, Felicia León.

Un compàs que ja intenta ensenyar Miguel al seu fill Àngel en l’actualitat. Des de la seva arribada, fa 10 mesos, ha aconseguit gràcies a ell tornar a orientar la seva brúixola: “S’ha activat alguna cosa dins meu que m’ha posat en el lloc que necessitava”.

“Un referent del Flamenc contemporani”, el descriu Joan Manuel Serrat; o “Molt flamenc interior i molta saviesa” diu d’ell Manuel Carrasco. Sens dubte, Miguel Poveda, és català de naixement, però amb el cor posat en sentir del Flamenc.