El PP busca el vot moderat després que el PDC es declari independentista

0
Xavier García Albiol
Xavier García Albiol

El coordinador del PP a Catalunya confía en captar vot “centrista i no independentista” que fins ara podia estar votant a CDC

El coordinador general del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, creu que el fet que el nou Partit Demòcrata Català (PDC) -noves sigles de CDC- es defineixi com a independentista en els seus estatuts obre una oportunitat als populars per aglutinar vot “centrista i no independentista”.

Ho ha dit en una roda de premsa aquest dilluns, en què ha anunciat que el nou objectiu dels populars catalans és “seduir aquells votants d’Unió i de CDC, que ara és independentista, i fer-ho sense renunciar a l’orgull de sentir-se molt catalans i alhora molt espanyols”.

De fet, ha explicat que ja han mantingut converses amb representants institucionals d’Unió, membres d’ajuntaments catalans “per convertir-se” en aquesta força que aglutini el vot de centre no independentista.

 

CDC no s’ha renovat, diu Albiol

A Albiol no el convenç que CDC consideri refundat el seu partit perquè entén que malgrat el canvi de nom, els dirigents segueixen sent els mateixos: “Al capdavant segueix havent-hi un personatge com Artur Mas, que ha portat la divisió i la fractura a Catalunya.”

“Encara que es vesteixi de seda, la mona mona es queda”, ha sentenciat el líder popular, que considera que el canvi de nomenclatura respon més aviat que el projecte convergent estava esgotat. En aquest sentit, ha sostingut que el que en realitat es pretén és “tapar les vergonyes de la corrupció i, en especial, de la família Pujol”.

Comprèn Albiol que l’objectiu polític del PDC és lluitar per l’espai polític català que ocupa ERC, però ha advertit que amb el canvi “s’han convertit en la marca blanca” dels republicans. També els han recordat que ser demòcrates va més enllà de col·locar la paraula en les seves sigles i els ha suggerit que compleixin amb l’estat de dret i amb la legalitat, una cosa que considera que no estan fent amb les sentències dels tribunals.

“Es Mas qui ha organitzat aquest embolic”

Després de les dificultats al congrés del PDC d’aquest cap de setmana per escollir el nom de la nova formació, que havia de concretar-se divendres però que es va acabar elegint diumenge després de la creació d’una comissió davant de les crítiques de les bases, ha atribuït la “desorientació” del partit a la figura de Mas.

“És Mas qui ha organitzat aquest embolic. Tenia un nom i una directiva preparada, i els militants se li han rebotat”, ha analitzat, i ha afegit que els militants de les formacions polítiques solen ser disciplinats fins que els resultats no acompanyen les decisions polítiques adoptades.

En concret, s’ha referit a les ruptura de la federació nacionalista de CiU, “que tan bons resultats els havia donat, a passar de 62 a 30 diputats i a dividir la societat” catalana, una cosa que creu que part de la militància ha tingut en compte.

“Evidencia la desorientació ideològica del que fins ara era CDC”, ha argumentat Albiol, que considera normal que els militants responguessin als noms presentats per la direcció convergent. “És difícil fer-ho tan malament. Per molt disciplinats que siguin veuen que estan en mans d’un autèntic perill polític”, ha afirmat Albiol referint-se a Mas.