PP i Ciutadans demanen “pluralisme” a TV3 i Catalunya Ràdio

0
Parlament Catalunya
Parlament de Catalunya. Foto: Europa Press.

Aquest dimecres i dijous el Parlament aborda el debat d’unes proposicions de C’s i PP que volen garantir el “pluralisme” a TV3 i Catalunya Ràdio

El Ple del Parlament que es farà aquest dimecres i dijous abordarà el debat a la totalitat d’una proposició de llei de C’s i una moció del PP per garantir el “pluralisme” a TV3 i Catalunya Ràdio.

La proposició de llei de C’s pretén modificar les lleis de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) perquè el Parlament només pugui elegir el president i els membres amb una majoria de dos terços i no per majoria absoluta en una segona votació com actualment.

A més, demana que els candidats a formar part del consell de govern de la CCMA siguin professionals de la comunicació amb més de 15 anys d’experiència professional acreditada i que el contracte programa de la CCMA tingui una vigència de quatre anys prorrogables a un més.

JxSí havia presentat inicialment una esmena a la totalitat a la proposició de llei de C’s, per la qual cosa era difícil que prosperés, però l’ha retirat aquest dimarts i el text podria tirar endavant si aconsegueix el suport suficient.

Els mitjans públics també centraran la moció que defensarà el PP, que reclamarà que el Govern català “vetlli per la veracitat informativa dels programes amb contingut polític específic” perquè es garanteixi el pluralisme, la imparcialitat i l’objectivitat.

 

Interpelacions i altres mocions durant el ple

L’ordre del dia també inclou nou interpel·lacions dels grups als consellers: inversió estrangera, judicialització de la política i transport sanitari (JxSí), salut laboral (SíQueEsPot), qualitat de l’aire (PSC), deute de la Generalitat (CUP), polítiques d’agricultura (PP) i atenció a la infància i l’adolescència i seguretat ambiental (C’s).

Aquest dijous serà el torn de les mocions: a més de la del PP, es votaran iniciatives de refugiats (JxSí), polítiques socials (C’s), seguretat (SíQueEsPot), plans territorials (CUP) i recursos hospitalaris i qualitat de l’ocupació (PSC).

Estava previst que aquest Ple inclogués el debat a la totalitat del projecte de llei de l’arquitectura, però tots els grups han sol·licitat que es retiri de l’ordre del dia.