El PP comença l’ofensiva contra Ciutadans

0
Mariano Rajoy PP
El candidat del PP, Mariano Rajoy, i el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo | Foto: Europa Press.

El Partit Popular aprofita el veto d’Albert Rivera a Mariano Rajoy per començar una campanya contra Ciutadans i la seva inconcreció

“Aquest partit juga al de sempre, a respectar les urnes. Defensarem les nostres raons i posicions”, deia ahir el cap de llista del PP, Mariano Rajoy en un míting a Pontevedra. Amb aquesta declaració es dirigia, implícitament, al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que va anunciar que no donarien suport al PP ni amb l’abstenció si Rajoy seguia sent el candidat a president del Govern.

L’estratègia electoral del Partit Popular s’havia centrat fins ara en un pacte de no agressió amb Ciutadans i PSOE – tot i que en menor mesura amb aquests. Les crítiques anaven contra Podemos i el “perill” de “radicalització” del país si els de la formació morada arribaven al poder. Mariano Rajoy i els seus eren l’única alternativa i els que oferien a la resta entrar dins aquest govern sensat per frenar a l’enemic comú.

Ara bé, després que Albert Rivera assegurés ahir que descartaven fins i tot abstenir-se per fer Mariano Rajoy president, el Partit Popular ha decidit començar l’ofensiva en contra de la formació taronja. Saben que poden aconseguir vots de l’ala més conservadora si enfoquen bé la campanya i si Rivera fa alguna passa en fals.

És per això que els populars enfoquen a Rivera com un polític sense paraula i que no és de fiar. Després de l’únic debat a quatre del passat 13 de juny, les acusacions de Rivera contra el Partit Popular i sobretot contra el seu líder es van intensificar, el que va deixar via lliure als de Rajoy per afirmar que Ciutadans no és més que una “subcontractació” del PSOE.

El vicesecretari nacional d’Organització del PP, Fernando Martínez Maillo, anava més lluny i deia que “si algú vol que surti Sánchez té dues opcions com a mínim: o vota al PSOE o vota a Ciutadans”. “Nosaltres defensem que siguin els ciutadans els qui escullin i que es respecti la llista més votada. En les passades eleccions Rivera deia que donaria suport a la llista més votada però no ho va fer. La seva paraula no val res“, va dir també durant la seva intervenció.

“Després del debat ens hem adonat que el pacte entre PSOE i Ciutadans segueix vigent”, va afegir Martínez Maillo. Per la seva banda, Mariano Rajoy ha apostat per recordar quasi a diari que ell està a “l’ordre de l’interès general” i que no es retirarà com a cap de llista, ja que és el que aprofita Rivera per increpar-lo i “prendre partit per Sánchez com a únic candidat a la presidència”.

La premissa bàsica del PP és que el candidat de Ciutadans pensa només en treure a Rajoy de la presidència a tot cost i encara que per les eleccions passades afirmés que la llista més votada seria la que rebria el seu suport. A més, han comprovat en les enquestes internes que la formació taronja perd vots en favor del PP però en guanya també des del PSOE, per tant han d’intentar estabilitzar la balança.