El PP i C’S tenen el control a la Sessió de constitució del Congrés

0
Congreso
Congrés dels Diputats | Foto: Congreso

L’acord del PP i C’s faran possible que fins ara la ministra de Foment, Ana Pastor, sigui la nova presidenta de la Cambra baixa

La dotzena legislatura de la democràcia es posa en marxa aquest dimarts a les 10.00 hores amb la constitució de les Corts. Els acords per a la mesa, l’òrgan de govern de la cambra podria ser una conclusió hipotètica del que ocorrerà les pròximes setmanes. Els indicis deixen entreveure un acord d’investidura de Mariano Rajoy amb una entesa del PP i Ciutadans i brega entre PSOE-Podem.
De fet, l’acord del PP i Ciutadans fan possible un pacte per convertir en presidenta del Congrés a l’actual ministra de Foment, Ana Pastor. La mesa tindria de nou una majoria de dretes. Tres membres seran del PP, dos liberals (un d’ells vicepresident primer), dos del PSOE i dos de Podem.
Per altra banda, Podem ha decidit votar al candidat socialista, Patxi López, en segona votació. En el cas del Senat, la reelecció del popular Pío García-Escudero és segura per la majoria absoluta que ostenta el PP a la Cambra alta.