El PP decidirà el proper dimecres si accepta les condicions de Ciutadans

0
Rajoy rodalies
El president ha anunciat la inversió en un article que publica La Vanguardia| Diari Català (Foto: Europa Press)

Mariano Rajoy anuncia que l’Executiva del partit es reunirà el proper 17 d’agost per debatre les condicions que Ciutadans proposa per la seva investidura

El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha convocat una reunió de l’Executiva del Partit Popular pel proper dimecres 17 d ‘agost. El principal punt del dia serà l’acceptació de les sis condicions que Ciutadans ha posat aquest dimarts sobre la taula si Rajoy vol els vots dels d’Albert Rivera per ser investit president. Tot i l’insistència dels periodistes en la roda de premsa posterior a la reunió que Rajoy ha mantingut amb Albert Rivera, el president en funcions no ha volgut definir la posició que defensarà en aquesta Executiva. “Defensaré una posició constructiva que permeti formar govern”, ha estat l’única resposta sobre el tema que Rajoy ha expressat a un periodista.

En aquesta roda de premsa el president en funcions ha reiterat que “seria un disparat celebrar unes terceres eleccions en un any” i ha celebrat la proposta de Ciutadans. “És una bona decisió per Espanya”, ha afirmat Rajoy, que denuncia el fet que el PSOE “no vol negociar” des del 26J. Com ja va fer fa una setmana, Rajoy ha advertit que, malgrat un possible un acord amb Ciutadans, “si el PSOE vota no, anem a terceres eleccions”.

Rajoy coincideix amb Albert Rivera afirmant que “el més important és que hi hagi un govern ja”. En aquest sentit, el president en funcions ha deixat clar que “el PP farà el que estigui en la seva mà per obrir negociacions polítiques”. El president no ha aclarit quan començaran les negociacions, malgrat podria ser a finals de la setmana vinent si dimecres l’Executiva del partit accepta les condicions de Ciutadans.