Els socialistes serien els únics que incrementarien el percentatge de vot en unes dècimes mentre a Catalunya la distància entre ERC i el PDC s’amplia

El Baròmetre d’Opinió del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) situa el PP amb el seu millor registre des de la seva legislatura de majoria absoluta (gener de 2014) i calcula un suport electoral del 32,5% i un avantatge de 9,4 punts respecte al PSOE, que marca un 23,1%. Els socialistes són, però, els únics que veuen crèixer el seu suport electoral. Mentre el PP baixa mig punt percentual respecte les eleccions del 26J, el PSOE puja un 0,44%.

La tercera plaça és per a Unidos Podemos i les seves confluències, que segons el CIS sumen un suport del 19,6%, per sota del 21,1% que van aconseguir a les generals de juny. També recula Ciutadans, que apareix amb una estimació de vot del 12%, un punt per sota de les seves paperetes.

El líder més ben valorat segueix sent el coordinador federal d’IU, Alberto Garzón, amb una nota de 4,55 punts, seguit del president de Ciutadans, Albert Rivera, i del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb notes de 3,96 i 3,93 punts respectivament. Entre els líders nacionals, l’últim torna a ser el president del PP, Mariano Rajoy, que només obté un 3,35.

A nivell català, ERC veuria crèixer el seu suport en tres dècimes (passant del 2,62% del 26J al 2,9%), mentre CDC, la marca del PDC al Congrés, baixaria les mateixes tres dècimes, per situar-se en el 1,7%. La distància entre els dos partits catalans del Congrés s’amplia en la mateixa tendència dels darrers baròmetres al Parlament català.

 

Compartir
Article anteriorTroben un cadàver en descomposició a la C-31
Article següentL’emperador del Japó avisa que aviat renunciarà al càrrec
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]