El PP negocia la Mesa amb C’s perquè el PSOE “no ha volgut”

0
Jose Antonio Bermudez PP
El secretari del PP al Congrés, José Antionio Bermúdez de Castro, aquest dilluns | Foto: Europa Press

Ciutadans i PP apropen postures per la composició de la Mesa i el seu president. Des dels ‘populars’ confien que l’acord afavoreixi també la investidura de Rajoy

El secretari general del grup popular al Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro, ha revelat aquest dilluns que per configurar la Mesa del Congrés el seu grup només està negociant amb Ciutadans, a més de amb CC, “perquè el PSOE fins avui no ha volgut”.

En tot cas, ha recordat que en la passada legislatura el PP va renunciar a presentar candidat per presidir la Mesa en favor del socialista Patxi López, sota la premissa que el president del Congrés havia de ser d’un partit diferent al del Govern central, i després els socialistes van aspirar als dos lloc.

En unes declaracions a RNE, recollides per Europa Press, Bermúdez de Castro ha insistit que el seu partit té la intenció de presentar un candidat a presidir el Congrés, però ja que la negociació continua oberta “cal esperar que es tanqui la negociació”.

El PP està disposat a cedir a Ciutadans un lloc a la Mesa perquè l’òrgan de govern de la cambra sigui “més plural” i alhora tingui estabilitat. El diputat ha evitat avançar noms perquè de moment s’estan “valorant posicions i peticions per arribar a aquest acord”.

El diputat popular espera que hi hagi un acord per formar la Mesa que, al seu torn, “afavoreixi l’acord d’investidura tan necessari”, tot i que ha puntualitzat que aquest pacte -de govern o d’investidura- ha de basar-se en reformes, no en un lloc a la Mesa.

A més, ha titllat de “decebedor i descoratjadora” l’actitud del PSOE per “seguir amb el bloqueig” a la força més votada, el PP, quan ja han passat tres setmanes des de les eleccions, “temps suficient per treure les conclusions del mandat dels espanyols a les urnes”.

Bermúdez no s’ha pronunciat sobre la possibilitat que la Mesa permeti a CDC formar grup propi, i s’ha limitat a dir que haurà de decidir conforme al reglament i els precedents. A més, ha afegit, “caldrà veure quins moviments fa CDC” i si pot formar grup amb diputats d’altres que se li sumin durant uns dies.