El PP no anirà a l’acte institucional de la Diada

0
garcia albiol Puigdemont
Xavier García Albiol davant els mitjans al Parlament | Foto: Europa Press

Els populars porten tres anys sense participar a l’acte que se celebra en el Born perquè, en paraules de García Albiol, cada cop se senten “menys representats”

El PP català no participarà a l’acte institucional de la Diada de l’11 de setembre que es farà en el Born Centre de Cultura i Memòria, com tampoc ho ha fet en els últims tres anys. Ho ha explicat en una entrevista d’Europa Press el coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, que ha concretat que el seu partit no enviarà cap representant a l’acte perquè cada vegada se sent “menys representat” pels actes que organitzen la Generalitat i el Parlament.

També en una entrevista d’Europa Press, la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va fer una crida al PP a participar a l’acte, recordant que “és el dia de tots els catalans”.

Albiol admet que aquest havia estat el sentit inicial de la Diada però assegura que els últims anys “s’està pervertint i ha passat a ser exclusivament dels independentistes”. Després de preguntar-li per com valora l’assistència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a la concentració sobiranista organitzada per l’ANC i Òmnium, ha destacat que no hauria d’acudir a una concentració “de part”, com ja va fer l’any passat al no anar, i considera que si aquest any acudeix és per interès electoral.

Tampoc creu que hauria d’acudir a l’acte sobiranista el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però suposa que anirà perquè és independentista, i ha ironitzat que no li exigirà que no vagi: “N’hi ha prou que s’ho demani perquè vagi amb més ganes”.

 

Acte en favor del bilingüisme

Albiol sí que vol assistir a l’acte per commemorar la Diada que ha organitzat Societat Civil Catalana (SCC), una trobada acadèmic en el paranimf de la Universitat de Barcelona (UB) sobre el bilingüisme i de rebuig a les veus que reclamen el català com a única llengua oficial a Catalunya. “Encara no ens han invitat però participarem si ens inviten”, tenint en compte que és un acte a favor de la pluralitat a Catalunya que intentarà contrarestar la visió uniforme que promouen els independentistes, ha afegit.

Sobre la decisió de descentralitzar en quatre ciutats els actes sobiranistes de la Diada, Albiol considera que “és una bona fórmula per dissimular que el globus s’està desinflant i el procés té cada dia menys suport al carrer”.

 

Avís a Forcadell

Un dels temes que protagonitzaran la Diada és la possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per la votació al ple de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent: “Si quedés inhabilitada, que desig que no, no perquè no vulgui sinó perquè significaria que ha corregit la seva forma d’actuar, espero que no cometi la turpitud i l’espectacle d’intentar mantenir-se al capdavant de la institució”.

En el cas que s’arribés a aquest extrem, Albiol ha assegurat que el seu grup parlamentari no participaria en cap ple ni acte parlamentari perquè “ja prou desacreditat està el Parlament com per participar al ‘numeret’ de fer veure que no passa res en cas d’inhabilitació”.

Ha recordat que Forcadell ha de complir amb l’Estat de dret i l’ha comparat amb el líder d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, que “ja pot anar dient que es presentarà a les eleccions basques que com molt es presentarà a les de l’escala de casa seva”.