El PP podria perdre l’alcaldia de Granada per la detenció de l’alcalde

0
Alcalde Granada Jose Torres Hurtado PP
L'alcalde de Granda, José Torres Hurtado, ara detingut per presumpta corrupció | Foto: Europa Press

Minuts després de la detenció de l’alcalde de Granada (del PP), Ciutadans ha anunciat que trenca l’acord de govern municipal

El Partit Popular podria perdre l’alcaldia de Granada degut a la detenció del batlle de la ciutat, José Torres Hurtado, presumptament implicat en un cas de corrupció on també està implicada la fins ara regidora d’urbanisme. Minuts després de la detenció, Ciutadans –partit clau per a que el PP mani a la ciutat- ha anunciat que trenca el pacte que mantenia a la ciutat andalusa amb els populars.

El secretari de comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha confirmat a La Sexta que el partit ha trencat el pacte amb el PP i, com a conseqüència, s’inicia a la ciutat una ronda de converses per definir el proper govern municipal, que podria continuar en mans del PP –el partit amb més regidors- o podria canviar cap al PSOE, que juntament amb Ciutadans i VAMOS (la marca municipal de Podemos) es garantiria la majoria absoluta.

Dels 27 regidors que té el ple de l’Ajuntament de Granada, 11 són del PP, 8 del PSOE, 4 de Ciutadans, 3 de VAMOS i un del PG. Amb la majoria absoluta marcada en 14 regidors, la suma de PP i Ciutadans era suficient per governar però ara els ‘populars’ podrien perdre una capital de província en un moment on l’immobilisme de Rajoy en les negociacions per investir president denoten aïllament dels ‘populars’.