El PP promet eliminar els peatges de les autopistes catalanes

0
Rafael Hernando PP
El portaveu parlamentari popular, Rafael Hernando| Foto: Europa Press.

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha dit que el seu partit promourà l’eliminació dels peatges a les autopistes de Catalunya

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha promés que des del seu partit faran tot el possible per eliminar els peatges a les autopistes catalanes si guanyen les eleccions.

“Ja va sent hora”, ha dit ratificant la decisió que ja va ser anunciada per la ministra de Foment Ana Pastor. La campanya electoral s’apropa i, a banda dels peatges, també s’ha compromès a sumar-se al debat sobre la millora del sistema de finançament de Catalunya – dins el qual s’hi trobaria aquesta iniciativa – i plantejar també el de la resta de comunicats autònomes.

Ara bé, Hernando creu que això seria més fàcil i que “Catalunya aniria encara millor” si la Generalitat treballés “en connexió amb el Govern central”. “Catalunya no mereix diputats amb prejudicis que els fan irellevants, han de col·laborar”.

Per altra banda, quan ha hagut de respondre sobre l’embargament del PP per la seva caixa B, ha acusat al jutge que porta el cas, José de la Mata, d’actuar per ressentiment polític i li ha aconsellat que “s’hauria d’inhibir i no portar la investigació judicial d’aquest cas”. En tot cas, ha descartat la refundació del Partit Popular per renovar-se després de tants casos de corrupció en què estan implicats.

Considera que la quantitat que demana el jutge és “injusta i abusiva” i que únicament és donada per la manca de neutralitat del jutge.