El PP es reivindica: “Que no ens donin lliçons de catalanitat”

0
Pablo Casado Xavier Garcia Albiol
Pablo Casado i Xavier Garcia Albiol, durant un acte a Badalona | Foto: Europa Press

Pablo Casado, una dels joves nous valors del PP, va acompanyar García Albiol en un acte a Badalona per no abandonar Catalunya de cara al 26J

El vicesecretari de Comunicació del PP i cap de llista per Àvila, Pablo Casado, ha reivindicat aquest divendres el respecte i l’estima que el PP té cap a Catalunya: “Que ningú ens doni lliçons de catalanitat. No hi ha un problema català, només catalans que enfronten a altres catalans per ocultar la seva corrupció i la seva gestió dolenta”.

En un acte a Badalona al costat de l’exalcalde i coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, Casado ha deplorat que els partits independentistes “intentin traslladar a l’opinió pública que els el PP” menyspreen a Catalunya i treballen per la confrontació.

“Tot al contrari, les nostres polítiques es basen en l’afecte, l’admiració, el reconeixement i el sentiment de pertinència a aquesta part fonamental” d’Espanya, ha afegit Casado, constantment victorejat i aplaudit pel més d’un centenar d’assistents.

Casado ha revelat que sent enveja quan escolta a algú parlar en català i que li agradaria que els seus fills l’aprenguessin, i ha insistit que Catalunya no és un problema, sinó “alguna cosa estimada i imprescindible” per als que no són catalans.

 

Casado diu sentir enveja quan escolta a algú parlar en català

 

Les coses més importants que li han passat a Espanya s’han produït de la mà de Catalunya i el PP vol que així segueixi, impedint que els independentistes segueixin fent “que vagi malament”.

“És una pena que avui es parli de Catalunya pels seus problemes, perquè si alguna cosa dolenta li passa a aquesta terra, li fa mal a la resta d’Espanya”, ha dit, i afegit que els problemes no són culpa dels catalans, sinó del Govern i les seves polítiques secessionistes.

Catalunya “ho té tot per triomfar però está anant malament per una gestió dolenta” que pot solucionar-se a les eleccions generals del 26 de juny votant al PP, un partit que ha permès que Espanya sortís de la crisi i creés feina, ha resumit.

Casado també ha reivindicat que el Govern del PP ha invertit més de 40.000 milions a Catalunya perquè prioritza als seus ciutadans i les seves infraestructures: “En canvi, el Govern no utilitza bé els recursos i usa els impostos i l’esforç dels ciutadans a finançar un procés impossible i propaganda divisòria”.

En una atenció posterior als mitjans, Casado ha lamentat que la “propaganda de la Generalitat intenti ocultar el gran esforç inversor del Govern” a Catalunya, i ha insistit que al PP ningú li pot donar lliçons de catalanitat ni tampoc d’espanyolitat.

També ha valorat la situació al barri de Gràcia de Barcelona, que ha posat en evidència que “els governs que s’autodenominen del canvi s’han convertit en governs de la frustració i el desordre”, i ha acusat a l’alcaldessa, Ada Colau, de pèssima gestora i d’empobrir Barcelona.

 

Panorama espanyol

Sobre el panorama polític estatal, Casado ha dit durant el seu discurs que el 26J només hi ha dues opcions: o votar un Govern moderat liderat pel PP o un altre en el qual estigui Podem i sigui “radical i extremista”.

Si torna a guanyar el PP, tornarà a oferir a la resta de grups els cinc pactes que ja va proposar després de les eleccions generals del 20 de desembre: feina, benestar social, educació, unitat territorial i regeneració institucional.

Sobre el pacte territorial, Casado ha dit que tots els espanyols han de ser iguals i ha promès que el PP no cedirà “davant de les asimetries del PSOE, amb el seu federalisme i confederalisme”, i ha defensat que la Constitució pot perfeccionar-se però és vàlida actualment.

En relació amb el pacte institucional, ha destacat que el PP reformarà la llei electoral perquè “no hi hagi pactes de perdedors ni torni a haver bloquejos” i seguirà lluitant decididament contra la corrupció, i ha citat el cas dels ERO que afecta als expresidents socialistes de la Junta d’Andalusia Manuel Chavez i José Antonio Griñán.

Casado també ha definit el que per a ell són els cinc principis que donen credibilitat al PP: defensa de la família, eficàcia en la gestió, garantia de la unitat d’Espanya i suport a les víctimes del terrorisme, alguna cosa que no fan els independentistes perquè “donen suport a Otegi i el deixen entrar al Parlament”.