El PP serà embargat en deu dies si no paga 1,2 milions d’euros

0
PP Caixa B
La seu central del PP, al carrer Génova de Madrid. Foto: Europa Press.

El partit haurà de pagar com a responsable civil subsidiari més d’un milió d’euros pel cas de la seva caixa B

El jutge de l’Audiència Nacional, José de la Mata, ha comunicat al Partit Popular que té deu dies per pagar exactament 1.245.154 euros, segons informa la Cadena Ser. Aquesta quantitat l’haurà de cobrir com a responsable civil subsidiari pel cas de la caixa B del partit.

Aquests diners són els que haurien d’haver pagat els extresorers populars Luis Bárcenas i Álvaro Lapuerta, a més de Cristóbal Páez com a exgerent del PP. A aquesta xifra se li suma el que hauria cobrat Gonzalo Urquijo com a encarregat de les obres de la seu del carrer Génova a Madrid.

La resolució indica que, si des del Partit Popular no paguen la quantitat indicada en un termini de deu dies els hi serà embargada la mateixa quantitat. Cal tenir en compte que la formació és considerada com a responsable política en aquest cas al no haver declarat les donacions il·legals.

Segons la investigació del cas, el Partit Popular porta finançant-se de manera “il·legal i sistemàtica” des de l’any 1990 i almenys fins el 2008 a partir d’una caixa paral·lela que ingressava diners de donacions d’empresaris que rebien les adjudicacions dels governs del partit.