El PP sobre la renuncia de Soria: “És la millor solució possible”

0
Mariano Rajoy Alfonso Alonso
El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, amb el candidat pel PP a les eleccions basques, Alfonso Alonso | Foto: Europa Press

Els populars celebren públicament la renuncia de l’exministre al càrrec del Banc Mundial que tanta polèmica havia generat els darrers dies

El PP ha celebrat aquest dimecres la “rectificació” de l’exministre d’Indústria José Manuel Soria de renunciar al lloc pel qual havia estat proposat pel Govern espanyol en el Banc Mundial després de les crítiques que la seva designació han aixecat en l’opinió pública i també en el si del PP. “És la millor solució possible”, ha resumit l’expresident del Congrés, Jesús Posada.

Així ho ha posat de manifest als periodistes a la seva arribada a un esmorzar informatiu amb el candidat a lehendakari del PP, Alfonso Alonso, qui ha estat presentat pel president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy. Posada considera que la polèmica que el nomenament de Soria ha suscitat s’ha acabat resolent “de la millor forma possible” en renunciar a un càrrec que, segons ha recalcat, tenia dret a ocupar, com així ho ha defensat l’executiu de Mariano Rajoy.

 

Rajoy evita parlar de Soria

Malgrat defensar la candidatura de José Manuel Soria des de la Xina, on va ser-hi present a la reunió del G-20, Mariano Rajoy no ha fet esment al cas de l’exministre José Manuel Soria i la seva renúncia al Banc Mundial en la seva reaparició pública després de conèixer-se l’assumpte i ha aprofitat per exalçar la figura d’un altre exministre, el de Sanitat, Alfonso Alonso, candidat al Govern basc al qual ha defensat com un servidor públic, generós, amb una gestió “d’èxit” a totes les seves responsabilitats i compromès. Rajoy ha presentat una conferència del candidat basc a Madrid i s’ha centrat a elogiar la figura personal i política d’Alonso, sense fer cap referència al cas Soria.