El Prat reclama el pagament del deute a la Generalitat

0
Entrevista a Antonio M. Ruiz Ciutadans
Antonio Miguel Ruíz, cap de Ciutadans a El Prat de Llobregat, minuts abans de ser entrevistat per Diari Català | Foto: Adrián Caballero

Els grups parlamentaris de l’Ajuntament, a excepció d’ERC, han aprovat una moció que exigeix a la Generalitat els 5 milions d’euros que li deu al municipi

Els regidors del Prat del Llobregat han aprovat la moció que sol·licita a l’Ajuntament a instar a la Generalitat a pagar el deute que té amb el municipi. Totes les formacions polítiques que formen el consistori, a excepció d’ERC, han votat a favor de la moció que reclama el pagament d’aproximadament 5 milions d’euros que deu la Generalitat a el Prat de Llobregat.

La reclamació del deute va ser sol·licitada pel Grup Municipal de Ciutadans (C’s) al municipi. La moció ha sigut aprovada per 23 dels 25 regidors. Els dos que han votat en contra pertanyen al Grup Municipal d’ERC, des d’on han qualificat la decisió d’ “hipocresia política”.

Opinions enfrontades entre ERC i C’s

El regidor d’ERC, Jordi Ibern, ha expressat la seva opinió: “Estem d’acord en què la Generalitat ha de pagar el deute, però considerem que la moció és demagògica”. Segons Ibern, el Govern d’Espanya també hauria de pagar el deute que té amb la Generalitat. “Volem cobrar, però volem fer-ho bé. Si paga el Govern, pagarà la Generalitat. És populisme demanar que paguin uns i altres, no”.

Des de C’s, el partit que ha presentat la moció, no consideren que sigui demagògia. El portaveu del grup, Antonio Miguel Ruiz, argumenta la seva posició: “La Generalitat es gasta diner públic fent coses que no li pertoquen i on no en té competències. No haurien de malgastar-lo en promoure el separatisme”. Segons Ruiz, el deute de la Generalitat es dóna amb diverses administracions i entitats, el que està causant perjudicis en la qualitat dels serveis.

Els quasi 5 milions d’euros que reclamen els grups municipals del Prat de Llobregat seran reclamats per l’Ajuntament a la Generalitat. Una reivindicació que contrasta amb la bona situació econòmica que viu el Prat de Llobregat a causa de la garantia que suposa tenir dos grans infraestructures com són l’aeroport i el port.