Preacord entre CCOO i FGC que pot desconvocar la vaga del 22 al 25 de febrer

0
FGC sabadell - Diari Català
Foto: FGC

El sindicat CCOO i la direcció de FGC van arribar aquest dilluns a la nit a un preacord sobre el conveni col·lectiu, que es ratificarà avui a l’assemblea de treballadors

La Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO ha anunciat que la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i la secció sindical de Comissions Obreres a l’empresa van arribar ahir a un preacord per desbloquejar la negociació sobre el conveni col·lectiu per als propers quatre anys. Avui, l’assemblea de treballadors de FGC decidirà si accepta el conveni i desconvoca la vaga de trens prevista pels dies 22 al 25 de febrer, durant la celebració del Mobile World Congress.

De produir-se, la protesta hauria afectat les línies que enllacen amb les instal·lacions de Fira de Barcelona al recinte de la Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat. Els treballadors reclamen que el nou conveni “minimitzi” l’impacte que s’acumula després de sis anys d’ajustos salarials. El preacord ha de ser ratificat aquest dimarts en assemblea i està previst que se signi aquest dimecres al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

Dijous passat, el comitè d’empresa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) van convocar diverses aturades parcials durant la setmana entre el 22 i el 25 de febrer de celebració de MWC, cosa que afectaria a l’estació que té aquesta xarxa de ferrocarrils a les instal·lacions de Fira de Barcelona al recinte de la Gran Via de L’Hospitalet de Llobregat. La vaga estava prevista entre dos quarts de vuit i dos quarts d’onze del matí i entre dos quarts de sis de la tarda i dos quarts de nou del vespre durant els tres primers dies i de dotze del migdia a quatre de la tarda el 25 de febrer.