Preacord al Metro per evitar més vagues fins 2017

0
Metro vaga barcelona
El metro de Barcelona, durant un dia de vaga | Foto: Europa Press

Direcció i treballadors del Metro de Barcelona signen una “pau social” fins al 31 de maig del 2017 que encara han de ratificar els treballadors

La direcció i el comitè d’empresa del Metro de Barcelona han assolit un preacord laboral que garanteix la “pau social” fins al 31 de maig de 2017 i que han de ratificar els treballadors.

Segons ha informat l’empresa en un comunicat, es tracta d’una sèrie de propostes realitzades per la presidència de la taula negociadora en la vint-i-dosena reunió celebrada aquest divendres.

El document estableix un marc de “pau social” que permeti continuar avançat en la negociació del conveni col·lectiu, un text que serà sotmès pels sindicats a referèndum pròximament.

Aquesta pau social consisteix a l’absència de vagues d’empresa, quedant exclosa qualsevol convocatòria de vaga general, fins al 31 de maig de 2017 o fins a la firma del nou conveni col·lectiu, si aquesta es produeix abans.

D’aquesta manera, se seguirà en situació de pròrroga de conveni fins a la firma del conveni, una proposta que “ha de crear un escenari de confiança que permeti negociar assumptes que preocupen a les dues parts”, amb l’objectiu d’acordar un conveni col·lectiu que millori les condicions dels treballadors de l’empresa, així com el servei  als ciutadans.