La periodista bielorussa, també farà una xerrada a l’acte de ‘Kosmopolis’

La periodista i escriptora bielorussa Svetlana Alexiévich, premi Nobel de Literatura 2015 i documentalista del fracàs de la utopia soviètica, ha augurat aquest divendres en roda de premsa a Barcelona: “La idea comunista tornarà a les nostres vides”.

A més, el darrer premi Nobel de Literatura estarà a Barcelona per participar en el Festival Literari anomenat ‘Literal’ (avui a les 7 de la tarda) i al ‘Kosmopolis (18 de maig, també a les 7).

L’escriptora es troba, actualment, immersa en la creació d’un llibre sobre l’amor com a “culminació i sentit de tot”, convençuda que tant l’amor com la mort són les coses més importants per a una persona.

“Ara escric un llibre sobre l’amor. Em vaig reunir amb tres dones i un quart d’hora després estàvem parlant obertament del tema, totes quatre. Cada persona vol trobar un sentit a la seva vida, i així surt la informació, que és periodisme, però després apareix la literatura, que parla dels misteris de la vida”, ha declarat Svetlana a les últimes entevistes realitzades als medis catalans.