La detecció del càncer de còlon i les tecnologies sense fils, Premis Bosch i Gimpera (UB)

Un article d’investigació sobre la detecció de la síndrome de Lynch, la forma hereditària més freqüent del càncer de còlon, ha estat premiat aquest dimecres pel Consell Social de la Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació Bosch i Gimpera (FBG), que han atorgat un total de cinc premis de l’àmbit de la investigació i la transferència de coneixement.

En un comunicat, la UB ha anunciat que han reconegut Leticia Morera amb el guardó Ramon Margalef al millor article publicat en una revista reconeguda en l’àmbit de les ciències experimentals i de la salut.

  El Premi Senén Vilaró a la millor empresa innovadora ha anat a parar a Worldsensing, una marca referent al mercat de les tecnologies sense fils per a ciutats intel·ligents i per a l’internet de les coses.

El millor article publicat en l’àmbit de les humanitats i de les ciències socials, el Premi José Manuel Blecua, ha recaigut en la tesi doctoral d’Ernest Miguélez sobre la mobilitat geogràfica de científics i enginyers a Europa.

El programa Binding, destinat a nens i nenes amb dificultats de lectura, ha obtingut el Premi Antoni Caparrós al millor projecte de transferència de coneixement, que també ha reconegut el treball en aquest àmbit del Grup d’Investigació d’Immunologia Traslacional del Departament de Fisiologia i Immunologia de la UB, en cooperació amb el Parc Científic de Barcelona.