Presentació del llibre, ‘La Casa de Caritat’

0

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va ser l’encarregada de la presentació del llibre 

Ahir es va presentar a Barcelona, dintre del marc ‘Parlem de…’ (col·loquis), el llibre ‘La Casa de Caritat’, la presentació va anar a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

El llibre proposa una visió de la història de l’edifici de ‘La Casa de Caritat’ del Raval de Barcelona i mostra com ha evolucionat la política de la corporació des del segle XIX fins ara.

Com explica la Diputació en un comunicat, Conesa va afegir: “allò que va ser impuls de la corona avui és de la ciutadania. I avui la ciutadania i les institucions li donen un ús molt diferent. La realitat del conjunt de la Casa de Caritat ens parla del pols de la ciutat, de la seva energia vital i cultural, però també d’un país. Poder disposar d’un document com aquest és una gran oportunitat per a la institució”.

La Casa de Caritat’ va començar a funcionar com a tal el 1803 fins a l’any 1957, però l’edifici al llarg de la seva historia ha acollit diferents entitats al seu emplaçament, al segle XIII va ser un monestir de monges, més tard al XVI, un seminari jesuític, després, al segle XVIII, un correccional i una caserna militar, i al XIX va començar la seva funció d’hospici i casa de beneficència. En l’actualitat forma part del CCCB i és un centre cultural que acull diferents exposicions de caràcter artístic.

El llibre editat per la Diputació de Barcelona ha estat obra dels autors, Pere Gabriel, catedràtic d’història contemporània de la UAB i coordinador del projecte, i Jaume Rosell, professor d’història de l’arquitectura de la UPC, amb la col·laboració de material gràfic de l’Arxiu Històric de la Diputació de Barcelona.