El president Puigdemont estarà a la manifestació de la Diada

0
Puigdemont procés
Carles Puigdemont, durant un acte | Diari Català (foto: Europa Press)

Carles Puigdemont participarà a l’acte organitzat per l’ANC i Òmnium a la ciutat de Salt, una de les cinc ciutats escollides en aquesta ‘Diada descentralitzada’

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, anirà a la manifestació independentista de Salt (Girona) diumenge, una de les cinc organitzades per ANC i Òmnium Cultural a Catalunya per a la Diada. Puigdemont preveu comunicar-ho aquest dijous a la tarda als presidents d’ANC i d’Òmnium durant la seva anunciada reunió en la Generalitat, ha publicat ElNacional.cat. Per la seva banda, el president de PDC, Artur Mas, anirà aquest any a la mobilització de la Diada, tot i que no va acudir a cap manifestació de la Diada mentre va presidir la Generalitat.

Puigdemont ha aprofitat l’anunci per fer, per mitjà del seu compte de Twitter, una crida a la participació a les manifestacions independentistes convocades per l’ANC i Òmnium a la Diada. A través d’un vídeo, ha animat a la participació utilitzant el lema de les entitats: “Tot està a punt. Hem de demostrar, a nosaltres mateixos però sobretot al món, que estem a punt de culminar aquest procés que ha de convertir Catalunya en un Estat independent”.

Ha assegurat que aquesta manifestació és especial i que els catalans estan cridats a donar suport a un procés perquè Catalunya pugui tirar endavant: “Jo hi seré, com cada any. I us encoratjo a ser-hi i a omplir els carrers”. Puigdemont ha explicat que vol culminar el procés “a la catalana de manera cívica, pacífica, alegre, participativa, transversal i inclusiva”, i ha convidat els ciutadans a participar de les mobilitzacions.