Pena de presó per un jove esquizofrènic que abusava de la seva mare

0

El jove, veí de Barcelona, no haurà d’anar a presó si compleix amb el tractament mèdic

 

Un jove amb problemes psicòtics ha acceptat una pena de dos anys de presó (suspesa a condició que compleixi amb el tractament mèdic) i fer tasques en benefici de la comunitat pels delictes d’abusos sexuals a la seva mare i lesions a l’àmbit familiar, respectivament.

En una vista el matí d’aquest dijous a l’Audiència de Barcelona, l’acusat, E.M., veí de la capital catalana, ha reconegut els fets després d’un acord entre la Fiscalia i la defensa del jove que ha evitat la celebració del judici.

Segons la Fiscalia, en un episodi del 2014 l’acusat va ficar la mà per sota de la roba de la mare i, en una altra ocasió, va començar a dir-li grolleries i li va tirar el menjar per sobre, abalançant-se després sobre ella i bufetejant-la. L’acusat pateix una síndrome psicòtica -esquizofrènia, psicosi i trastorn de la personalitat, entre d’altres- pels quals va arribar a estar ingressat.

La Fiscalia demanava en principi per a ell, abans de l’acord, sis anys de presó per abús sexual i deu mesos més per maltractament, preveient l’agreujant de parentesc i l’atenuant d’alteració psíquica.