no violència masclista
Presó per agredir la seva dona amb un paraigua

El Jutjat Penal 22 de Barcelona ha condemnat a sis anys i tres mesos de presó a David B.L. per agredir amb un paraigua la seva parella i tancar-la col·locant un cable electrificat en el pany a una casa del carrer Riera Alta de Barcelona el 27 de setembre

David B.L., que acumula un llarg historial de violència contra les dones, va ser condemnat el 2014 i 2016 per agressions a les seves exparelles i va ser el principal sospitós de dos casos de possibles homicidis de dones a la zona de Montjuïc i Zona Franca, tot i que va ser absolt per falta de proves.

Ara el jutjat el condemna pels delictes de lesions, coaccions i contra la integritat moral, a més que li prohibeix acostar-se a menys d’un quilòmetre de la víctima i que pugui tenir armes durant un any.

La sentència considera provat que l’acusat mantenia des de feia tres mesos una relació sentimental amb la víctima, que té trastorns de personalitat i té reconeguda una discapacitat, i que convivien al pis on van passar els fets.

L’home va demanar aquell dia a la seva parella que acudís a comissaria a denunciar una exparella d’ell, contra la que té una ordre d’allunyament, per imputar-li falsament unes lesions de les quals ella seria la víctima.

En negar-se a presentar l’esmentada denúncia falsa, l’acusat la va insultar, i li va propinar cops de puny i bufetades a la cara, al cap i al cos, agafant-la pel coll i pegant-la amb un paraigua.

Sentència clara

Segons la sentència, “amb ànim de menysprear la víctima” l’acusat es va orinar sobre d’ella i li va abocar vuit litres d’aigua d’una garrafa, a més que per evitar que sortís del domicili li va treure les claus i el mòbil, i va situar nombrosos mobles davant de la porta, col·locant un cable electrificat en el pany perquè si algú el tocava s’electrocutés.

La mare de la víctima i la seva parella van alertar els Mossos d’Esquadra, que van haver de requerir als antiavalots per poder tirar la porta a terra, moment en què es van trobar l’home brandant un vidre trencat que els va dir: “Veniu, veniu si teniu collons”.

Com a conseqüència de l’agressió, la víctima va quedar en estat de xoc i va necessitar punts de sutura, a més de patir nombrosos hematomes.

Ara el jutjat el condemna a indemnitzar-la amb 400 euros per les lesions i a costejar les destrosses que va fer al pis, a més de pagar una multa de 1.080 euros.