El jutjat d’instrucció 30 de Barcelona ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a l”skater’ detingut per deixar en coma d’una puntada de peu al cap a un conegut patinador en línia  a l”skatepark’ de Canyelles, a la Via Favència de Barcelona.

En la seva sentència, recollida per Europa Press, el magistrat el considera presumptament autor d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa i acorda el seu ingrés a la presó per la gravetat del delicte -pot comportar una pena de fins a deu anys de presó- i pel risc de fuga en no tenir cap arrelament.

El dilluns 19 de setembre cap a les 19 hores, a l”skatepark’ del número 186 de la Via Favència, el detingut, un ‘skater’ de 42 anys de nacionalitat espanyola, es va discutir amb la víctima perquè aquest estava posant cera en la vora de la pista, en un ‘coping’.

Segons la sentència, l’agressor li va cridar: “Fill de puta, per què poses cera al tub, et vaig a matar” i després de la discussió hi va haver un forcejament entre tots dos.

Llavors, quan la víctima estava ajupida, l’investigat li va propinar “una forta puntada de peu al cap” causant-li lesions greus amb fractura cranial, per les quals va entrar en coma després de patir un coàgul en el cervell, i segueix en estat crític després d’ingressar a l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

La víctima és Michel Prado, un conegut patinador en línia establert a Barcelona que té penjats a Internet nombrosos vídeos fent piruetes i descensos per baranes.

L’agressió ha generat molts missatges de rebuig en les xarxes socials i les pàgines especialitzades en disciplines com l’skate” i el ‘roller’, i amics i cercles pròxims s’han mobilitzat per donar sang i ajudar llançant una campanya de ‘crowdfunding’.