Presó per a tres homes per realitzar detencions il·legals després d’un robatori

0
Mossos d'esquadra lateral cotxe - Diari Català
@mossocat

Després de detenir il·legalment i agredir a un presumpte lladre, aquest va reconèixer als condemnats haver robat 100.000 euros

 

Tres homes han ingressat a la presó acusats de tres detencions il·legals a una masia propera a Cervera (Lleida) després del robatori d’una caixa forta amb 100.000 euros propietat de dos dels agressors detinguts, han informat els Mossos d’Esquadra aquest dimecres en un comunicat, que han indicat que en total es van detenir set persones.

Els fets es remunten al 5 de novembre quan dos joves veïns de Tàrrega (Lleida) van ser citats en una instal·lació esportiva i, allà, sis persones els van retenir en contra de la seva voluntat i els van portar a la masia, on van ser agredits.

Els agressors van acusar els retinguts de robar la caixa forta, que era a l’habitatge de dos dels detinguts, i els joves van negar qualsevol participació, van assenyalar l’home presumptament autor del robatori, que prèviament els havia incriminat a ells després de ser retingut a la força.

Després d’aquests fets, els joves van denunciar el cas davant de la Policia catalana i els agressors van tornar a portar al presumpte autor del robatori a la masia -acusat de dos delictes de detenció il·legal per falsa incriminació- i, després d’amenaçar-lo i agredir-lo d’una manera més contundent, va acabar reconeixent que havia estat l’autor del robatori de 100.000 euros. Va admetre haver-se comprat un turisme, que uns dies després va fer canviar de titular en benefici d’una de les persones que el retenia, un ‘quad’, i va retornar 25.000 euros en efectiu als individus que l’havien portat a la masia.

Els investigadors van aclarir que l’autor del robatori va rebentar la caixa forta passant amb el seu vehicle per sobre per obrir-la, i és que la reparació posterior va permetre constatar als agents que l’havia usat per consumar el robatori. Els detinguts van passar a disposició judicial i tres van ingressar a la presó, mentre que els altres quatre van quedar en llibertat amb càrrecs.