Per explotar a compatriotes

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a tres anys i mig de presó tres responsables de tallers tèxtils de Mataró (Barcelona) per l’explotació laboral de treballadors compatriotes en situació irregular i sense llicència d’activitat, tot i que els ha absolt de l’associació il·lícita per la qual també eren acusats.

En la sentència, recollida per Europa Press, la Secció Setena conclou que Youli W., Long Z. i Siliang X. sotmetien els treballadors a jornades de fins a 15 hores diàries –sense dies de descans ni vacances– i sense les “condicions mínimes de seguretat i salut a la feina on eren sotmesos a estricte control en les seves escasses sortides dels tallers”.

L’Audiència veu provat, a més, que dos responsables de tres gestories de Barcelona –Jianxin Z i Ping H.– es van encarregar de tràmits relacionats amb la regularització dels treballadors d’aquests tallers “però no que coneguessin les condicions laborals imposades en els centres de treball”; per aquesta raó, igual que els encarregats dels tallers, han estat absolts d’associació il·lícita.